Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@16:16:56 GMT

عوارض کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری/خطر سقط جنین

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۲۰۶۶

عوارض کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری/خطر سقط جنین

به گزارش خبرگزاری مهر، سارا مختار، با اشاره به اهمیت هورمون‌های تیروئیدی در باروری و بارداری، اظهار داشت: یکی از بیماری‌های مهم تیروئید، «تیروئیدیت هاشیموتو» است که شایع‌ترین علت کم‌کاری تیروئید در مناطقی از جهان است که ید کافی دریافت می‌کنند و نسبت شیوع این بیماری در زنان به مردان هفت به یک است.

وی ادامه داد: این بیماری یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن تیروئید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیماری به دنبال روند خودایمنی علیه غده تیروئید، به تدریج بافت آن تخریب می‌شود و کم‌کم این غده عملکردش را از دست می‌دهد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، درباره تشخیص این بیماری، توضیح داد: انجام آزمایش‌های اختصاصی هورمون‌های تیروئیدی و آنتی‌بادی‌های مرتبط، از جمله آنتی‌بادی TPO می‌توان این تشخیص را مطرح کرد، زیرا تقریباً در همه مبتلایان به این بیماری، غلظت آنتی‌بادی‌ها علیه یک یا چند آنتی‌ژن تیروئیدی افزایش پیدا می‌کند.

این فلوشیپ ناباروری، با اشاره به اختلالات ناشی از کم‌کاری تیروئید در عملکرد باروری، گفت: ابتلا به تیروئیدیت هاشیموتو با علائمی مانند الیگومنوره، یعنی طولانی شدن سیکل‌های قاعدگی یا آمنوره و قطع چرخه قاعدگی همراه است. همچنین، می‌تواند موجب افزایش خون‌ریزی‌های قاعدگی شود. این اختلالات در سیکل قاعدگی می‌توانند باعث کاهش قدرت باروری شوند.

مختار در ادامه به نقش هورمون‌های تیروئیدی در سیستم تولید مثلی زنان اشاره کرد و افزود: تعادل هورمون‌های تیروئیدی از جنبه‌های مختلف برای سیستم تولید مثل مهم است. اگر تعادل هورمون‌های تیروئیدی به هم بخورد، چرخه تخمک‌گذاری هم دچار اختلال می‌شود. همچنین، لازمه عملکرد کورپوس لوتئال یا جسم زرد که از مراحل مهم باروری است، وجود تعادل در هورمون‌های تیروئیدی است. افزون بر این‌ها، عملکرد غده تیروئید بر لانه‌گزینی جنین و همچنین رشد جفت و جنین اثرگذار است.

این جراح و متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اثر هورمون‌های تیروئیدی بر میل جنسی، گفت: یکی دیگر از عوارض کم‌کاری تیروئید کاهش میل جنسی است و در آقایان افزون بر کاهش میل جنسی می توانداختلالات جنسی از قبیل اختلال در نعوذ ایجاد کند که این عارضه نیز به طبع با کاهش توان باروری همراه است.

وی درباره ارتباط تیروئیدیت هاشیموتو و نارسایی زودرس تخمدان، افزود: مشابه روند التهابی خودایمنی که در تیروئید ایجاد می‌گردد، ممکن است در تخمدان‌ها هم ایجاد شود و به تدریج باعث تخریب بافت تخمدان‌ها و بروز نارسایی زودرس تخمدان شود. به همین دلیل وقتی خانمی با نارسایی زودرس تخمدان به ما مراجعه می‌کند، تیروئیدیت هاشیموتو را می بایست در نظر داشته باشیم و بیمار را از جهت کم‌کاری تیروئید هم بررسی کنیم.

مختار با اشاره به عوارض جدی کم‌کاری تیروئید در دوره بارداری، گفت: پره اکلامپسی یا فشار خون بارداری، دکولمان یا کنده شدن جفت، زایمان زودرس و سقط جنین از جمله عوارض جدی کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری است. بنابراین، در مواردی که خانم با سابقه بیش از دو سقط مراجعه می‌کند، حتماً باید از نظر هورمون‌های تیروئیدی ارزیابی شود. همچنین، کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری می‌تواند باعث بروز اختلالات عصبی و شناختی در فرزند شود.

وی در پایان یادآور شد: اگر خانمی قصد بارداری دارد، حتماً باید از نظر عملکرد تیروئید به دقت ارزیابی شود. همچنین، خانم‌های باردار نیز باید از نظر هورمون‌های تیروئیدی بررسی شوند تا در صورت تشخیص هر نوع اختلال، با درمان به موقع بتوان از عوارضی همچون سقط جنین و زایمان زودرس یا بروز ناهنجاری در جنین جلوگیری کرد.

کد خبر 4920432

منبع: مهر

کلیدواژه: درمان ناباروری سقط جنین ویروس کرونا وزارت بهداشت فاصله گذاری اجتماعی علیرضا زالی کیانوش جهانپور سازمان نظام پزشکی سازمان بیمه سلامت تعرفه های پزشکی سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان دندانپزشکی شیوع کرونا کووید 19 هورمون های تیروئیدی تیروئیدیت هاشیموتو کم کاری تیروئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسی تغییر ژنتیکی داده شد!

آفتاب‌‌نیوز :

جوی بارتون بازیکن پیشین منچسترسیتی و نیوکاسل مدعی است، لیونل مسی برنده هشت توپ طلا در جوانی با استروئید‌ها تغییر ژنتیکی پیدا کرده است.

به گزارش دیلی میل، بارتون گفت: برای من، یک ستاره بزرگ در کنار نام لیونل مسی وجود دارد، زیرا در سنین پایین به دلیل مشکلات رشد به او استروئید داده شد. مسی در جوانی اصلاح ژنتیکی شده بود، بنابراین باید یک ستاره در کنار نام او وجود داشته باشد. کاپیتان تیم ملی آرژانتین به دلیل کمبود هورمون رشد که در ۹ سالگی تشخیص داده شد، دوره‌های درمانی را گذراند که تا ۱۴ سالگی آن را به پایان رساند.

وی افزود: مسی با هورمون‌های رشد تغذیه می‌شد و این نوع دارو‌ها به رشد او کمک می‌کردند. اگر او را رها می‌کردند که به طور طبیعی با غذا‌های سرخ‌شده و چیز‌هایی از این قبیل رشد کند، رشد نمی‌کرد و به چیزی که در نهایت انجام داد، نمی‌رسید.

بارتون یک بازی ملی برای انگلیس انجام داده است. او علاوه بر منچسترسیتی و نیوکاسل، در تیم‌های کوئینز پارک رنجرز، برنلی و مارسی فرانسه بازی کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟